vrijdag 25 oktober 2013

Snoezig kussentje!

Gisteren naar Atelier Bep in Hall voor de workshop Cathedral Window kussen, een superschattig kussentje! De cursus duurde van 10.00 tot 12.30 uur en de tijd vloog voorbij. Iedereen was druk aan het werk, vouwen, lapjes uitzoeken, steekjes zetten en natuurlijk genieten van alle gezelligheid!


Zelfs de kat genoot van alle gezelligheid en kwam er heerlijk bij liggen op tafel.


Het is toch werkelijk in één woord een plaatje! Wat een prachtig kussentje! Het vergt vouwtechniek en een beetje handigheid, maar als je dan naar huis gaat zitten 4 lapjes aan elkaar en zit het eerste achtergrondje vast gestikt.


Natuurlijk ook nog even rondgestruind door Bep's winkeltje en 3 heel leuke patronen gekocht! 


Een gezellige en leerzame morgen, die we zeker nog eens een keertje over gaan doen bij Atelier Bep! En voor wie de ijverige dames wil zien....neem een kijkje op Bep's blog.



zaterdag 19 oktober 2013

Een dagje Veldhoven!

Gisteren met Monique en Annewike een gezellig dagje Veldhoven gehad. Bij binnenkomst eerst een bakje koffie gedronken in het restaurant, daarna op naar de quilttentoonstelling. Heel veel quilts uit binnen en buitenland, ook heel veel moderne quilts. De moderne quilts hebben niet mijn voorkeur. Ik ben dol op de traditionele quilts met mooie warme stoffen en kleuren. Daarna heerlijk geslenterd langs alle winkeltjes die daar aanwezig waren. Wat hebben we weer veel moois gezien en wat een handige tools kwamen er weer voorbij.

Ik zit nog steeds te dubben of ik het appliquick-setje zal aanschaffen. In de toekomst wil ik me meer gaan richten ook op het appliqueren, en als ik de demonstraties zie lijkt het me ontzettend handig! Graag hoor ik van jullie wat jullie ervaringen zijn met de appliquick-tools.

Natuurlijk konden we niet met lege handen vertrekken. Allereerst kocht ik een charmpack van Double Chocolat, waar ik een leuke krans mee wil maken, om als cadeautje weg te geven. Afgelopen jaar heb ik voor mijzelf en mijn moeder ook zo'n prachtige krans gemaakt, die hier een heel mooi plekje in mijn kamer heeft.


Zo'n zelfde krans ga ik dus maken!

Daarna naar De Quiltster het hangertje opgehaald waarmee ik mijn "Home is where the heart is" quiltje aan wil ophangen. Een heel lief hangertje in de vorm van een hartje.


Een cuty toch, die helemaal past bij het thema van het quiltje.

Sinds de stoffenserie uit is van "Vin du jour" van 3 Sisters van Moda, loop ik al warm voor deze juweeltjes van stoffen. De prachtige aubergine-stoffen, gecombineerd met de zachtere tinten en het warme roze, zorgen straks voor een juweel van een quilt. Ik heb mijzelf gisteren dus verwend met een Layer Cake van "Vin du jour". Telkens moet ik hem even aanraken, even door al die lapjes met verschillende stofjes bladeren en genieten, telkens weer!


Wat een prachtige stofjes toch! Nu nog een mooi patroon uitzoeken voor de top en dan kan al dat moois verwerkt worden tot een prachtige top!




zaterdag 12 oktober 2013

Een voorstelrondje van mijn huisgenoten....

Wel leuk dacht ik om even mijn 3 huisgenoten voor te stellen. Ik woon momenteel samen met 2 poezen, beide al behoorlijk op leeftijd, maar nog soepel van lijf en leden.

Pearly is zo´n 13 jaar geleden bij mij komen wonen. Ik kwam toevallig met iemand in het asiel om voor haar naar een nieuwe huisgenoot te kijken...en ja, je raadt het al, ik kwam met een nieuwe huisgenoot thuis.


De tweede kameraad die al zo´n 13 jaar bij me woont is Moortje, een heuse `je weet wel kater` die graag op jacht is in de buurt, en helemaal dol is op stofjes...ja je hoort het goed, stofjes! Het beest tukt en sabbelt al van kitten af aan op fleecestofjes, en momenteel is geen quiltje veilig voor het poezebeest. 


En last but not least....natuurlijk Shih Tzu Timo, een plaatje om te zien, met een heel eigen willetje. Die duidelijk zijn mening geeft in hondentaal als hem iets niet zint. Nu alweer 4 jaar oud, ik kreeg hem als een wollig dotje van 2 maand oud. Ligt graag bij me als ik ´s avonds op de bank genesteld zit en gaat maar al te graag mee op stap! 


Zijn het geen schatjes, mijn huisgenootjes?




zaterdag 5 oktober 2013

En ja hoor we hebben een affo!! Het "Home is where the Heart is" quiltje is af. Het was een heel leuk projectje! Nu alleen nog even op zoek naar een leuk hangertje om het quiltje op te hangen en een gezellige plaats in mijn huis te geven.


Nu op naar het volgende project, een quilt waaraan ik begin dit jaar begonnen ben waarbij verschillende stoffen allemaal in vierkantjes van 5 x 5 cm worden gesneden. Daarna wordt het puzzelen om een zo mooi en natuurlijk mogelijke krans te laten verschijnen uit al die vierkantjes. Onderstaand mijn krans.


Helaas ben ik zo dom geweest om aan de boven en onderkant een rij leigrijze blokjes te vergeten, die nu eerst eraan bevestigd moeten worden voordat de randen eromheen kunnen. Deze stoffen zaten in mijn pakketje dat ik toentertijd gekozen heb. Nu achteraf als ikzelf de stofkeuze had samen kunnen stellen zou ik voor de donkere centrale vierkanten een minder harde stof hebben gekozen, omdat ik vind dat deze stof erg overheerst. Al met al zal het zeker een leuke quilt worden, gemaakt volgens de watercolor-techniek.