vrijdag 31 oktober 2014

De Bep-pop Elizabeth,

Vandaag een dagje Middel gedaan. Gezelligheid bij Margret thuis. Met z'n vieren gezeten aan de grote tafel, werden er 2 Elisabeth's, 1 Jente en 1 Voddeke in elkaar genaaid.

Vanmorgen vertrok ik met snijmat, naaidoos, stoffen, vulling en naaimachine al vroeg, want we werden omstreeks tienen verwacht.


Al snel snorden de naaimachines vrolijk, en had het maken van het lijf niets om het lijf gezien de kleertjes van de Bep-poppen. 



Waren de lijven met een paar uurtjes klaar........


....na de lunch gingen we verder met de kleertjes.....maar wilde het 's middags niet meer vlotten. In de winkel was het stofje voor het broekje al te kort gesneden, dus de broek moest verlengd worden met een ander stukje, inclusief kantje, want het oog wil ook wat volgens de gastvrouw. De naaimachine had geen tijd meer om te wachten tot we zover waren dat het jurkje gerimpeld werd, maar begon al bij de broek driftig het rimpelproces in werking te zetten. Natuurlijk vond ik dat minder leuk...maar het euvel werd niet verholpen aan de machine. Gelukkig heeft gastvrouw Margret veel geduld en veel kennis, dus mijn Elisabeth ging gebroekt huiswaarts.

Ook buurvrouw Annewike wilde het na de lunch eens anders dan anders doen....het pasje binnenstebuiten aan de rok naaien, een geheel eigen trend, waarbij ze na bezichtiging van het uiteindelijke resultaat toch maar besloot dat dat het niet zou worden. Naden aan de buitenkant staat toch minder sjiek dan aan de binnenkant. 


Toen daarna het capeje van Monique's Voddeke niet meer te sluiten was om Voddeke's nek, besloten we dat het tijd werd om huiswaarts te gaan. 


Hier zit ze dan....onwetend nog van het probleem met de halsopening!

Al met al een heerlijke dag, met een lekkere Franse lunch, veel gezelligheid en hilariteit. Een dag om nog eens dunnetjes over te doen!




zaterdag 25 oktober 2014

Inmiddels deze blokjes van de Stonefield ook klaar. Ik vind vooral het blokje met de 8 rondjes erg mooi geworden. Ben van het gebruik van vlieseline voor het appliqueren, overgegaan op het echte needleturnen. Enige maanden geleden een cursus gevolgd bij Stitchers Inn en......met de leerzame tips heb ik zelfs met het appliqueren van ronde vormen een behoorlijk resultaat. 


Ook het blokje dat we tijdens de workshop van Susan Smith hebben gekregen, de kangoeroe, is bijna af.  Daarna nog 2 blokjes en dan is mijn huiswerk voor maand 1 af. Gelukkig vrijdag 7 november weer de Stonefieldbee bij Stitchers Inn en krijgen we de patronen van de blokjes van maand 2. Heel veel zin in!



Al een jaar is de top klaar van mijn allereerste quilt, de sampler, die ik gemaakt heb op mijn beginnerscursus 2 jaar geleden bij Mikilon in Olst. Daarna hing hij keurig over het rekje te hangen, omdat ik vreselijk tegen het doorquilten opzag. Ook bij Mikilon een cursus handquilten gevolgd, maar vanaf het begin kon ik al niet met de quiltring en de naald overweg. Over aunt Becky zullen we het al helemaal niet hebben. 

Aangezien ik alleen nog maar kleine quiltjes heb gemaakt en afgerond, begon deze quilt steeds harder te roepen. Ook ik zal blij zijn dat straks mijn eerste grote quilt is doorgepit en een affo wordt.
Enkele weken geleden begonnen met oefenen op een proeflap van Ikea, ongebleekt katoen en de wasemkapvulling van de Action (daar kan ik weinig aan verklooien), en begint het zijn vruchten af te werpen. Sinds gisteren begonnen aan de echte quilt. Inmiddels is het eerste blok bijna geheel doorgequilt, ben best trots op mezelf.... ;-), en begin ik steeds beter de slag te pakken te krijgen. Heb nog enorme moeite met de naadtoeslagen, daar stik ik van voor naar achter in, draai de deken en steek weer van achter naar voor door tot ik de naadtoeslag ben gepasseerd. Beetje omslachtig, maar daarvoor krijg je wel een mooi recht stiksteekje! 

Ik bemerk dat ik nog teveel tussenruimte heb tussen de steekjes, daarnaast geneigd ben om de naald flink te laten glijden door de 3 lagen stof (moet juist niet), en ik al menig naald versleten heb (ieder halfuur staat mijn naald in een hoek van 90 graden). Toch geloof ik dat ik de slag eindelijk na 1,5 jaar te pakken heb en ik het zowaar nog leuk ga vinden ook! 

Heb op het moment aardig wat projecten liggen, waar ik mee bezig ben. Heerlijk,gewoon te kunnen pakken waar je op dat moment zin in hebt! Vrijdag gaan we een lappenpop van Atelier Bep maken, Elisabeth. Het patroon heb ik al langere tijd in huis, nu dan toch met een groepje samen dat project oppakken! Heel veel zin in!


donderdag 16 oktober 2014

Stonefields bij Stitchers Inn

Gisteravond was het dan eindelijk zover! Zo lang naar uitgekeken en och....wat was die avond toch snel weer om! Susan is een heel warme en hartelijke vrouw, die zo gepassioneerd kan vertellen over haar gemaakte quilts, het quilten zelf, de materialen die ze gebruikt en haar gigantische verzameling aan stoffen die ze door de jaren heen bij elkaar heeft gesprokkeld. Toch vond ze in Carmen's winkeltje nog 4 stoffen die echt mee moesten naar Australië!


Carmen had ieder plekje aan tafel voorzien van een tasje met opdruk, een stofpakketje voor blokje 37 van de Stonefield, die we samen gingen maken en een mooi etiket voor onze Stonefield, gesigneerd door Susan zelf! 


Onder het genot van een hapje en drankje, zelfs de champagne was aanwezig, begonnen we allemaal ijverig aan ons blokje met de door Carmen gekozen stofjes. Sommige heel snel, gingen naar huis met een blokje dat klaar was, anderen wat minder snel die het blokje thuis afmaken! Susan had als verrassing en als aandenken nog een patroontje voor een blokje van een kangoeroe bij haar, een blokje dat wij kunnen toevoegen aan onze Stonefield als herinnering aan deze geweldige avond met Susan.


Wat hebben we ons vergaapt aan Susan's Stonefield, prachtige stoffen, schitterende kleuren...en let ook eens op het quiltwerk, door Susan zelf machinaal gequilt!



Ook de achterkant mocht er zijn, gemaakt van een stof bedrukt met poeziëplaatjes! De Stonefield is een enorme quilt van 2,50 x 2,50 meter. 


De andere quilts waar Susan mee bezig is werden ook door haar besproken. Op de achtergrond, The Prince, bestaat (bijna) volledig uit cirkels, van groot tot klein en hexagonnen. Op de voorgrond het middenblok van een quilt waar ze in het vliegtuig aan werkt, een trip van 32 uur heen en 32 uur terug, kan natuurlijk niet zonder steekjes zetten! Susan werkt op een heel handige manier. Zij lijmt eerst alles vast op haar quilt, daarna pas gaat ze de bloemen, cirkels, hexagonnen en wat al niet meer vastzetten met naald en draad. Zo heeft ze onderweg niet meer nodig dan naald en draad en een ieniemiene schaartje aan haar naaietuitje bevestigd.



Natuurlijk verlaten Annewike en ik niet eerder de winkel dan dat we ook nog wat leuke stofjes hebben gekocht. Groen ontbrak in mijn lapjesvoorraad bijna geheel, en aangezien in de Stonefield toch veel bloemsteeltjes, blaadjes etc. voorkomen, ging ik weg met een aantal prachtige groene stoffen.


Een onvergetelijke avond, en wat een feest heeft Carmen ervan gemaakt! Er mogen van mij veel meer van deze avonden komen!





woensdag 8 oktober 2014

Stonefield en al het andere....

Enige maanden niet meer actief geweest om mijn blog wat onder andere als reden had dat ik een vervelende oogontsteking kreeg in juli en daar nu nog steeds van aan het herstellen ben. Gelukkig met weinig tot geen schade, maar wel dat ik daardoor zeker 2 maanden geen steekje heb kunnen zetten wat het quilten betreft.

Wel heb ik in augustus nog een workshop applique gevolgd bij Stitchers Inn zo goed en zo kwaad het ging. Het wordt een kussen in mooie zachte kleurtjes. Carmen heeft ons de verfijnde en handige kneepjes bij gebracht wat betreft hoekjes, rondingen etc. Nu aan mij de schone taak om deze technieken te verfijnen en te zorgen voor mooie vloeiende rondingen en scherpe puntjes.

Dit is het voorbeeld waar Carmen van Stitchers Inn mee bezig is....ik heb inmiddels de vaas en 2 bloemen klaar....maar.....op dit moment ligt de applique en de Dear Jane even in de kast, want alles moet wijken voor de Stonefield.

Vrijdag hebben wij tijdens de Stonefieldbee bij Stitchers Inn ons patroon uitgereikt gekregen....deel 1. In totaal 13 blokken, waarvan er nu inmiddels 4 klaar zijn. Van de twee eerste heb ik inmiddels een foto gemaakt. 



Prachtig werk en erg genieten van alle leuke stofjes! Ik ben zelf meer van de wat donkerder kleuren, maar wil nu toch de Stonefield in de wat lichtere kleuren maken. Heb de Stonefield van Betty Prins gezien en die is toch helemaal geweldig in die zachte kleurtjes!