zondag 28 juli 2013

Vorig jaar heb ik het quilten ontdekt. In september 2012 ben ik gestart met de basiscursus bij Mikilon in Olst, waarna de cursus voor gevorderden volgde. Inmiddels is deze ook alweer een tijdje geleden afgerond, waarbij de top van mijn deken bijna af is. Alleen de rand moet er nog aan, achterkant ligt inmiddels te wachten. Ook al een cursus handquilten gevolgd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog menig keer ruzie heb met de ring, Aunt Beckie en de naald die overal heen gaat, behalve waar ik hem hebben wil. Maar....ik heb me laten vertellen dat ook hiermee oefening baart kunst een belangrijk gegeven is. Hieronder enkele foto's van de top die bijna af.
De eerste quilt, en direct een sampler quilt. Ik heb enorm genoten van bijna alle blokken. Rondingen zijn best ingewikkeld om te maken, maar we gaan steeds een stapje verder. Ik heb het blok met applique erg leuk gevonden om te maken, en zal mij in de toekomst ook zeker meer gaan richten op het applique.

Mijn eerste introductiepage voor de quiltblog. Binnenkort kom ik weer, dan met het quiltje wat ik nu onder handen heb. Een "Home is where the heart is" quiltje dat ik heb gekocht op de beurs bij de Quiltster. Daar zit tevens in het centrum een schitterend motief om te borduren, daar ga ik vanavond mee aan het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten