zaterdag 31 augustus 2013

Een gezellige quilttocht!

Een week waarin veel te doen was op quiltgebied. Diverse open dagen en een bezoekje aan de nieuwe quiltwinkel in Nunspeet.

Zondag reisden we rond 11.00 uur af naar Hall in Gelderland, waar Atelier Bep haar laatste quilttuindag hield. We kwamen in een landelijke oase van rust, een geweldige tuin, waar het vol zat met allerlei dames met een schat aan quiltervaring. Wat hebben we genoten van de prachtige werken van de andere quiltsters, het knusse winkeltje van Bep en natuurlijk niet te vergeten het viertal viervoeters dat de dames vergezelde. Stuk voor stuk snoepjes, waarbij gezegd moet worden dat Pleun mijn hart stal en ik het lieve beest zo mee zou hebben willen nemen richting Genemuiden. Een heerlijke dag waar ik de afgelopen week nog menig maal met heimwee op terug heb gekeken en waarvan ik hoop dat er nog veel van deze dagen zullen worden georganiseerd waarbij ik van de partij zal kunnen zijn.

Natuurlijk zijn we huiswaarts gekeerd met een paar leuke stofjes en een heerlijk winters sneeuwmannenpakket, waar ik straks op de donkere dagen fijn aan kan werken. Een kalender en geurende lavendel die als vulling kan dienen voor geurzakjes.


Van vriendin Monique kreeg ik voor mijn verjaardag het prachtige boek van Di Ford. Prachtige quilts en patronen staan erin, dus daar ben ik helemaal gelukkig mee!


Zaterdag stond er weer een uitje in de planning, allereerst naar Quiltpalace, waar de jaarlijkse open dag plaats vond. Veel interessante mensen gesproken, een paar oude bekenden gezien en lekker rondgesnuffeld tussen alle stofjes. Vooral de presentatie van het appliquick setje gecombineerd met de Love Entwined quilt van Esther Aliu, die Ria Vogelzang aan het maken is en waarbij ze ons een duidelijke uitleg en demonstratie gaf, vond ik een geweldige ervaring. Een prachtige quilt die ik graag wanneer ik wat meer ervaren ben in het quilten zelf wil maken. 

Daarna zijn we nog doorgereden naar Nunspeet waar sindskort een nieuwe quiltwinkel is geopend. Heerlijk knus en fris interieur, prachtige stofjes (echte snoepjes om te zien) en een zeer vriendelijke en enthousiaste eigenaresse die van origine Spaans is. De winkel heet Stitcher's Inn. Ik heb er 3 heel snoezige stofjes gekocht en 5 schatten van bedeltjes voor aan een quiltje wat deze winter in het verschiet ligt. 


Wat kan ik daar toch van genieten om lekker met al die prachtige stofjes bezig te zijn en mensen te ontmoeten met dezelfde interesses!! Voor nu veel leesplezier en tot heel snel!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Klara, fijn dat je zo genoten hebt!
  Ik had ook een fantastische dag, vooral omdat je over hobby kunt uitleggen! Hoe meer je een ander kunt helpen, hoe blijer je er zelf van wordt! ;)
  Lekker nagenieten nog, hoor!
  Fijne zondagavond, Ria
  (en ik heb me meteen even aangemeld als volger bij je!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, dat je volger bij me bent geworden, ik ben het nu ook bij jou.
  Je blog ziet er heel leuk uit, en je bent met leuke dingen bezig.
  Wat een leuke dag bij Bep, je hebt mooie Bep stofjes gekocht, daar ben ik ook zo gek op. En nòg twee quiltwinkels bezocht, genieten, hoor. De andere lapjes zijn ook heel mooi, en wat een leuke bedeltjes, die tweede van links heb ik nog nooit gezien.

  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen