zaterdag 5 oktober 2013

En ja hoor we hebben een affo!! Het "Home is where the Heart is" quiltje is af. Het was een heel leuk projectje! Nu alleen nog even op zoek naar een leuk hangertje om het quiltje op te hangen en een gezellige plaats in mijn huis te geven.


Nu op naar het volgende project, een quilt waaraan ik begin dit jaar begonnen ben waarbij verschillende stoffen allemaal in vierkantjes van 5 x 5 cm worden gesneden. Daarna wordt het puzzelen om een zo mooi en natuurlijk mogelijke krans te laten verschijnen uit al die vierkantjes. Onderstaand mijn krans.


Helaas ben ik zo dom geweest om aan de boven en onderkant een rij leigrijze blokjes te vergeten, die nu eerst eraan bevestigd moeten worden voordat de randen eromheen kunnen. Deze stoffen zaten in mijn pakketje dat ik toentertijd gekozen heb. Nu achteraf als ikzelf de stofkeuze had samen kunnen stellen zou ik voor de donkere centrale vierkanten een minder harde stof hebben gekozen, omdat ik vind dat deze stof erg overheerst. Al met al zal het zeker een leuke quilt worden, gemaakt volgens de watercolor-techniek.

2 opmerkingen:

 1. Je bent nog maar kort bezig met quilten zag ik.
  Je hebt dat prachtige boek gekregen van Di Ford.
  Ben er helemaal verliefd op en zou ze allemaal wel willen maken.
  Je hebt nog moeite met de Ant Becky las ik ergens.
  Gewoon doorgaan met oefenen, want na een tijdje gaat het als vanzelf en werkt toch fijner dan zonder.
  Leuk dat quiltje dat je klaar hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blijf oefenen, alle begin is moeilijk, mocht het met verloop van tijd toch niets worden met de aunt Becky, dan probeer ik het zonder. Ook het machinaal doorquilten hoop ik goed te leren, lijkt me fantastisch om beide goed te kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen