vrijdag 31 oktober 2014

De Bep-pop Elizabeth,

Vandaag een dagje Middel gedaan. Gezelligheid bij Margret thuis. Met z'n vieren gezeten aan de grote tafel, werden er 2 Elisabeth's, 1 Jente en 1 Voddeke in elkaar genaaid.

Vanmorgen vertrok ik met snijmat, naaidoos, stoffen, vulling en naaimachine al vroeg, want we werden omstreeks tienen verwacht.


Al snel snorden de naaimachines vrolijk, en had het maken van het lijf niets om het lijf gezien de kleertjes van de Bep-poppen. Waren de lijven met een paar uurtjes klaar........


....na de lunch gingen we verder met de kleertjes.....maar wilde het 's middags niet meer vlotten. In de winkel was het stofje voor het broekje al te kort gesneden, dus de broek moest verlengd worden met een ander stukje, inclusief kantje, want het oog wil ook wat volgens de gastvrouw. De naaimachine had geen tijd meer om te wachten tot we zover waren dat het jurkje gerimpeld werd, maar begon al bij de broek driftig het rimpelproces in werking te zetten. Natuurlijk vond ik dat minder leuk...maar het euvel werd niet verholpen aan de machine. Gelukkig heeft gastvrouw Margret veel geduld en veel kennis, dus mijn Elisabeth ging gebroekt huiswaarts.

Ook buurvrouw Annewike wilde het na de lunch eens anders dan anders doen....het pasje binnenstebuiten aan de rok naaien, een geheel eigen trend, waarbij ze na bezichtiging van het uiteindelijke resultaat toch maar besloot dat dat het niet zou worden. Naden aan de buitenkant staat toch minder sjiek dan aan de binnenkant. 


Toen daarna het capeje van Monique's Voddeke niet meer te sluiten was om Voddeke's nek, besloten we dat het tijd werd om huiswaarts te gaan. 


Hier zit ze dan....onwetend nog van het probleem met de halsopening!

Al met al een heerlijke dag, met een lekkere Franse lunch, veel gezelligheid en hilariteit. Een dag om nog eens dunnetjes over te doen!
2 opmerkingen:

  1. We gaan dit zeker nog weer eens dunnetjes over doen
    Je kunt veel van elkaar leren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi klara heb ik je zo toch gevonden:) leuk zon groep bijelkaar met de naaimachines. Mooi ook je stonefieldblokken. Ja he was gezellig de susan avond bij carmen. Nou even kijken of ik je kan toevoegen en volgen byby carina

    BeantwoordenVerwijderen