donderdag 16 oktober 2014

Stonefields bij Stitchers Inn

Gisteravond was het dan eindelijk zover! Zo lang naar uitgekeken en och....wat was die avond toch snel weer om! Susan is een heel warme en hartelijke vrouw, die zo gepassioneerd kan vertellen over haar gemaakte quilts, het quilten zelf, de materialen die ze gebruikt en haar gigantische verzameling aan stoffen die ze door de jaren heen bij elkaar heeft gesprokkeld. Toch vond ze in Carmen's winkeltje nog 4 stoffen die echt mee moesten naar Australië!


Carmen had ieder plekje aan tafel voorzien van een tasje met opdruk, een stofpakketje voor blokje 37 van de Stonefield, die we samen gingen maken en een mooi etiket voor onze Stonefield, gesigneerd door Susan zelf! 


Onder het genot van een hapje en drankje, zelfs de champagne was aanwezig, begonnen we allemaal ijverig aan ons blokje met de door Carmen gekozen stofjes. Sommige heel snel, gingen naar huis met een blokje dat klaar was, anderen wat minder snel die het blokje thuis afmaken! Susan had als verrassing en als aandenken nog een patroontje voor een blokje van een kangoeroe bij haar, een blokje dat wij kunnen toevoegen aan onze Stonefield als herinnering aan deze geweldige avond met Susan.


Wat hebben we ons vergaapt aan Susan's Stonefield, prachtige stoffen, schitterende kleuren...en let ook eens op het quiltwerk, door Susan zelf machinaal gequilt!Ook de achterkant mocht er zijn, gemaakt van een stof bedrukt met poeziëplaatjes! De Stonefield is een enorme quilt van 2,50 x 2,50 meter. 


De andere quilts waar Susan mee bezig is werden ook door haar besproken. Op de achtergrond, The Prince, bestaat (bijna) volledig uit cirkels, van groot tot klein en hexagonnen. Op de voorgrond het middenblok van een quilt waar ze in het vliegtuig aan werkt, een trip van 32 uur heen en 32 uur terug, kan natuurlijk niet zonder steekjes zetten! Susan werkt op een heel handige manier. Zij lijmt eerst alles vast op haar quilt, daarna pas gaat ze de bloemen, cirkels, hexagonnen en wat al niet meer vastzetten met naald en draad. Zo heeft ze onderweg niet meer nodig dan naald en draad en een ieniemiene schaartje aan haar naaietuitje bevestigd.Natuurlijk verlaten Annewike en ik niet eerder de winkel dan dat we ook nog wat leuke stofjes hebben gekocht. Groen ontbrak in mijn lapjesvoorraad bijna geheel, en aangezien in de Stonefield toch veel bloemsteeltjes, blaadjes etc. voorkomen, ging ik weg met een aantal prachtige groene stoffen.


Een onvergetelijke avond, en wat een feest heeft Carmen ervan gemaakt! Er mogen van mij veel meer van deze avonden komen!

2 opmerkingen:

  1. Ik lees mooie verslagen. En dan nu maar genieten van de komende fotos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen een super gezellige avond.

    BeantwoordenVerwijderen