zaterdag 25 oktober 2014

Inmiddels deze blokjes van de Stonefield ook klaar. Ik vind vooral het blokje met de 8 rondjes erg mooi geworden. Ben van het gebruik van vlieseline voor het appliqueren, overgegaan op het echte needleturnen. Enige maanden geleden een cursus gevolgd bij Stitchers Inn en......met de leerzame tips heb ik zelfs met het appliqueren van ronde vormen een behoorlijk resultaat. 


Ook het blokje dat we tijdens de workshop van Susan Smith hebben gekregen, de kangoeroe, is bijna af.  Daarna nog 2 blokjes en dan is mijn huiswerk voor maand 1 af. Gelukkig vrijdag 7 november weer de Stonefieldbee bij Stitchers Inn en krijgen we de patronen van de blokjes van maand 2. Heel veel zin in!Al een jaar is de top klaar van mijn allereerste quilt, de sampler, die ik gemaakt heb op mijn beginnerscursus 2 jaar geleden bij Mikilon in Olst. Daarna hing hij keurig over het rekje te hangen, omdat ik vreselijk tegen het doorquilten opzag. Ook bij Mikilon een cursus handquilten gevolgd, maar vanaf het begin kon ik al niet met de quiltring en de naald overweg. Over aunt Becky zullen we het al helemaal niet hebben. 

Aangezien ik alleen nog maar kleine quiltjes heb gemaakt en afgerond, begon deze quilt steeds harder te roepen. Ook ik zal blij zijn dat straks mijn eerste grote quilt is doorgepit en een affo wordt.
Enkele weken geleden begonnen met oefenen op een proeflap van Ikea, ongebleekt katoen en de wasemkapvulling van de Action (daar kan ik weinig aan verklooien), en begint het zijn vruchten af te werpen. Sinds gisteren begonnen aan de echte quilt. Inmiddels is het eerste blok bijna geheel doorgequilt, ben best trots op mezelf.... ;-), en begin ik steeds beter de slag te pakken te krijgen. Heb nog enorme moeite met de naadtoeslagen, daar stik ik van voor naar achter in, draai de deken en steek weer van achter naar voor door tot ik de naadtoeslag ben gepasseerd. Beetje omslachtig, maar daarvoor krijg je wel een mooi recht stiksteekje! 

Ik bemerk dat ik nog teveel tussenruimte heb tussen de steekjes, daarnaast geneigd ben om de naald flink te laten glijden door de 3 lagen stof (moet juist niet), en ik al menig naald versleten heb (ieder halfuur staat mijn naald in een hoek van 90 graden). Toch geloof ik dat ik de slag eindelijk na 1,5 jaar te pakken heb en ik het zowaar nog leuk ga vinden ook! 

Heb op het moment aardig wat projecten liggen, waar ik mee bezig ben. Heerlijk,gewoon te kunnen pakken waar je op dat moment zin in hebt! Vrijdag gaan we een lappenpop van Atelier Bep maken, Elisabeth. Het patroon heb ik al langere tijd in huis, nu dan toch met een groepje samen dat project oppakken! Heel veel zin in!


4 opmerkingen:

  1. Wat leuk Klara, mooie blokjes. Succes met het doorpitten. Wij hebben maandagavond Stonefieldbee bij Stitchers Inn. Ik moet nog 2 blokjes, dan heb ik het 'huiswerk' ook af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, dan zit jij in de andere groep. Ik zit in de Stonefield groep van vrijdagmorgen. Volgende week vrijdag krijgen wij onze nieuwe blokjes. Maar.....op de weblog van Bossche Quilts heb ik de nieuwe blokjes al gezien. Ik moet ook nog 2 blokjes. Ben momenteel ook druk bezig met het afmaken van mijn kussen. Heb laatst een cursus Needleturn gevolgd bij Stitchers Inn, dat project roept ook om afgemaakt te worden.

    Je zus heb ik laatst ontmoet bij Stitchers Inn op een vrijdagmorgen. Toen kwam ze binnenlopen en zaten wij daar te bee'en. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen